برای مکان هایی که به دلیل نبود برق یا قطعی برق در کارشان اختلال ایجاد می شود، از دستگاه یو پی اس یا دستگاه برق اضطراری استفاده می شود. بهتر است این دستگاه ها ولتاژ و فرکانسی ثابت داشته باشند تا در زمان تامین برق، اختلالی در آن ایجاد نکنند.
وظایف یو پی اس
- تامین توان الکتریکی بدون وقفه
- جلوگیری از اختلالات و نوسان برق
- ثابت نگه داشتن سطح ولتاژ و فرکانس
انواع یو پی اس
- آنلاین
- آفلاین
- لاین اینتراکتیو
اجزای دستگاه یو پی اس
- باتری
باتری مهم ترین قسمت در دستگاه یو پی اس است تا در زمان قطعی برق، انرژی لازم را برای دستگاه برق اضطراری تامین کند، در واقع وظیفه باتری ذخیره سازی برق است. برای دستگاه یو پی اس سه نوع باتری وجود دارد با طول عمر های مختلف طولانی، متوسط و کم.
باتری های نیکل کادمیم و اسیدی سربی، دونوع باتری مورد استفاده در دستگاه یو پی اس هستند که بهترین آن سربی است و 12 ولت برق را تامین می کند و به دو دسته درپوش باز و درپوش بسته تقسیم می شوند.
علاوه بر باتری اجزای دیگری نیز وجود دارد:
- شارژر
برق شهری، متناوب است و تجهیزات الکترونیکی از برق متناوب استفاده میکنند اما تمامی باتری ها برق مستقیم تولید میکنند، بنابراین قسمتی از یو پی اس به نام شارژر (Charger)، کار تبدیل برق متناوب به برق مستقیم را برای شارژ باتری ها انجام میدهد. با توجه به اینکه برق شهری از نوع جریان متناوب است و برق مورد استفاده باتریها، جریان مستقیم، بخشی از UPS ها، به عنوان شارژر، وظیفه تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم را برعهده دارد.
- Inverter یا مبدل
مبدل، وظیفه تبدیل برق مستقیم ذخیره شده در باتری به جریان متناوب شهری را بر عهده دارد. در صورتی که برق قطع و یا دچار مشکل شود، بلافاصله مبدل، جریان مستقیم باتری را به متناوب تبدیل کرده و منجر به تامین بدون وقفه برق مورد نیاز دستگاه میشود
*در خرید دوربین مدار بسته، یو پی اس بر قیمت دوربین مداربسته تاثیرگذار است.
- ۰ ۰
- ۰ نظر