غذای کودک

۷۸۴ بازديد

غذای کودک در دوره های مختلف از نوزادی تا 6 سالگی متفاوت است. معمولا نوزادان از 6 ماهگی باید غذای کمکی به همراه شیر مادر مصرف کنند و این غذای کمکی باید حاوی پروتئین های متعدد و مغذی باشد تا به رشد جسمی و فیزیکی نوزاد کمک کند. غذاهایی نظیر فرنی، حریره بادام، کمپوت و پوره میوه های پروتئین دار از غذاهای کمکی اولیه است که پزشکان پس از ورود نوزاد به شش ماهگی برای مادران تجویز می کنند.

همانطور که می بینید غذاهای کمکی نوزادان در 6 ماهگی به بالا، باید ساختاری نرم، سبک و زود هضم برای آن ها داشته باشد تا کودک را اذیت نکند. اکثر نوزادان در 6ماهگی هنوز دندان ندارند یا یکی دوتا از دندان های آن ها در آمده است؛ لذا غذاهایی نرم مانند فرنی و حریره بادام یا پوره های مختلف، که نیازی به جویدن ندارند، به عنوان غذای کمکی نوزاد بسیار مناسب هستند.

نحوه خوردن شیر و غذای کودک در هضم درست غذا و برنگرداندن آن تاثیر زیادی دارد. رعایت نکردن شیوه درست غذا دادن به کودک توسط مادر، منجر به استفراغ کودکان می شود. بهترین نحوه شیر دهی به نوزاد ایجاد زاویه قائمه میان مادر و نوزاد است. نحوه درست غذا دادن به کودک باید با ظرف و قاشقی باشد که نوزاد با آن راحت بوده و دهان کودک را اذیت نمی کند. فاصله زمانی مناسبی را بین هر قاشق غذای کمکی برای کودک خود رعایت کنید و در غذا دادن به او عجله نکنید، با عجله و سریع غذا خوردن کودک مانع از هضم درست غذا در گوارش کودک شده و استفراغ کودکان را به دنبال خواهد داشت.

غذای کودک باید شامل وعده های اصلی و میان وعده های متعدد که شامل پروتئین های مختلفی می شوند، باشد. سعی کنید میان وعده ها را در ساعات های مشخص در روز به کودک دهید تا برنامه غذایی او به هم نریزد. هم چنین رعایت تنوع در برنامه غذایی کودک به جذب مواد مغذی بیشتر در بدن کودک کمک کرده و در نتیجه در رشد کودک تاثیر زیادی خواهد داشت. فقدان علاقه بین کودک و غذایی خاص یا داشتن حساسیت های غذایی نسبت برخی غذاها، منجر به برکردادن غذا و استفراغ کودکان می شود. بنابراین بهتر است از دادن غذاهای حساسیت زا به کودکان خود پرهیز کنید.

مقاله های صوتی وولک در حوزه های رشد و تربیت فرزند، غذا دادن به کودک و استفراغ کودک در سایت وولک برای شما دسترس پذیر است. با ورود به بخش مقالات کاربردی می توانید به تمامی این مقالات و راهبرد های تربیت فرزند دسترسی داشته باشید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.