همه ی ما در کودکی از زبان پدربزرگ، مادر بزرگ، پدر و مادر و سایر بزرگترهایمان قصه شنیده ایم. قصه های متعددی که خاطرات زیادی را برایمان به جای گذاشته اند و درس های بزرگی را به ما یاد داده اند. مثلا از قصه ی معروف و زیبای شنگول و منگول یاد گرفتیم که در را به روی غریبه ها باز نکنیم و به هر کسی نباید اعتماد کنیم. قصه ها برای بچه دارای مفاهیم زیادی در دنیای کودکی آن ها هستند و کودک را با معانی جدیدی از دنیای اطراف آشنا می کنند.
کودک با شنیدن قصه قبل از خواب آرامش می گیرد و برای به خواب رفتن آماده می شود. به همین دلیل است که خواندن قصه هایی که مضامین داستانی آرام دارند و هیجانی نیستند برای قبل از خواب کودکان بسیار توصیه می شوند.
قصه های شاد و آرامش بخش قدیمی مانند شنل قرمزی، قصه های حسنی، آلیس در سرزمین عجایب، لوبیای سحر آمیز و … همه از داستان های به یاد ماندنی و خاطره انگیز کودکان هستند که نکات آموزنده و مفرح زیادی را با خود به همراه دارند و برای قبل از خواب کودکان مناسب می باشند.
یکی از دلایل استفراغ در کودکان شیرخوار گاستروانتریت است. نوعی عفونت روده که از ویروس و باکتری نشأت می گیرد و می تواند منجر به اسهال نیز شود. بیماری استفراغ در کودکان می تواند ناشی از آلرژی غذایی نیز باشد. استفراغ ناشی از مسمومیت غذایی می تواند همراه با قرمزی و خارش پوست و تورم پوست اطراف چشم، زبان، لب و یا سقف دهان به وجود آید. بلع بیش از حد در کودکان شیرخوار یکی دیگر از دلایل ایجاد استفراغ در کودکان می باشد. این بلع بیش از اندازه می تواند به دلیل عجله کودک در خوردن شیر، گشاد بودن دهانه شیشه شیر کودک یا سایر دلایل باشد؛ که می تواند منجر به ایجاد بدغذایی کودکان نیز شود.
میزان ابتلا به کرونا در کودکان زیر ۱۸ سال تقریبا ۱.۷ درصد در یک سال گذشته ی این ویروس بوده است. به طور کلی کودکان کمتر از بزرگسالان علائم بیماری کرونا را نشان میدهند و عوارض بیماری و نیاز به بستری شدن در آنها نیز کمتر است. همچنین میزان بستری کودکان در بخش مراقبتهای ویژه بسیار کم و حدود نیم تا ۲ درصد است. داشتن بیماری زمینه ای در کودکان نیز برای ابتلا به این بیماری مهم است و کودکانی که دارای بیماری های زمینه ای هستند نیاز به مراقبت بیشتری برای مبتلا نشدن به کرونا دارند؛ چراکه در صورت ابتلا به کرونا در کودکان دارای بیماری های زمینه ای مانند آسم و بیماری های تنفسی و قلبی، شدت بیماری بالا بوده و کودک بیشتر درگیر می شود.
- ۰ ۰
- ۰ نظر